13 juli 2020
18:30

Referat: Furulunds IK - AIF Barrikaden

Vi började med en 3-5-2- uppställning enligt följande: Simon S – Victor L, Mattias, David – Maksym Romanko (comeback efter ett par år i Husie), Anton, Shershah, Pontus, Galal – Alex, Henke

Avbytare var Oskar som kom in efter 35 min som vänster yttermittfältare, en position han behöll matchen ut (om än med den lite annorlunda roll det innebär i det 4-4-2 vi gick över till i andra halvlek), Martin J som spelade mittback sista halvtimmen och Abbe som spelade höger yttermittfältare sista 20-25 minuterna.

I andra halvlek gick vi alltså över till 4-4-2 och inledde då med följande uppställning: Simon S – Victor L, Henke, Mattias, Galal – Maksym, Anton, Shershah, Oskar – Pontus, Alex

Vi inledde bra och kom fr.a. på högerkanten i ständiga framstötar som såg ut att hota men där vi inte riktigt lyckades i de sista momenten. Efter en knapp kvart tog sig Furulund in i matchen och resten av halvleken får rent spelmässigt anses jämn, kanske med ett litet övertag för dem. När det gäller hetare chanser var de väl rätt jämnt fördelade men våra motståndare hade ett otal hörnor som i flera fall blev lite halvfarliga och vid ett tillfälle målgivande.

Målmässigt var det vi som tog ledningen i den 23:e min ledningen på straff av Galal sedan Henke dragits ner. Det är sällan helt lätt att bedöma straffdomsluts berättigande men det kändes väl som att straffen var lite av en kompensation för att vi inte fick en, som det såg ut klarare, straff 45 sek tidigare när Alex drogs ner precis framför mål efter ett vänsterinlägg. (Apropå domslut blev vi i den 14:e min dessvärre klart bortdömda för offside när vi kom med en spelare på var sida med stor fart bakifrån samtidigt som de släpade med en mittback. När vi plötsligt hade 2 spelare fria utan en enda störande motspelare klarade inte linjedomaren att stå emot att vinka efter att han så uppenbart först tänkt låta bli).
I den 28:e min kom en kvittering på en av deras många hörnor när en av våra spelare när han skulle rensa styrde bollen i eget mål.

I den 43:e min gjorde de också ett ledningsmål på en kontring där vi var oorganiserade. Detta hände ofta och hade inte våra backar ibland avvärjt med individuellt skickliga insatser eller Furulund utnyttjat de lägen där de kom två mot en eller tre mot två hade vi blivit straffade mer i det 3-5-2-system som i sanningens namn inte alls föll väl ut.

När vi i andra halvlek gick över till 4-4-2 blev allting mycket tryggare och vi släppte i princip inte till något alls bakåt. Vi var nu hela tiden det bättre laget och verkade, trots att det har låtit som att Furulund varit igång med sin träning en tid, ha bättre ork än de. Sista 20 lämnade de enorma ytor på mittplan, något jag nog tycker att vi kunde utnyttjat bättre.

Målchanserna var ytterst få. Alex låg bakom båda de som egentligen är värda att nämna. I den 74:e min sköt han in sig med ett snabbt men hårt skott där målvakten gjorde en mycket fin räddning till hörna och i matchens i princip sista spark drog han sedan på ännu en kanon och där gången kunde inte målvakten rädda utan det gick snett över honom ner mot bortre krysset och 2-2 var ett faktum. Passningen till Alex stod Oskar för. Sedan domaren blåst för avspark och låtit det gå ett par korta passningar blåste han av matchen. Vi hade då de sista minuterna fått ett riktigt tryck på dem men tiden såg ut att ha runnit ut för oss en första gång efter en resultatlös hörna och en andra gång efter ytterligare en men domaren lät spelet gå vidare en stund till och det hade gått precis 92 min när vår välförtjänta kvittering kom.

Som helhet en sådär match men med tanke på att vi inte hade en endaste träningsminut i oss så får vår insats ändå ses som klart godkänd. Ibland en del bra kombinationer och relativt få bolltapp men i vågor sjönk match- och framför allt bolltempot ner i djupa dalar. Att vi visade god moral behöver väl egentligen inte nämnas. Det gör vi ju nästan alltid.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 7-7 Avslut på mål: 8-8 Avslut utanför 6-2